NAC Breda verrast en laat Hyballa als trainer terugkeren in Nederlandse voetbal

NAC Breda verrast en laat Hyballa als trainer terugkeren in Nederlandse voetbal

18 januari - 18:43 Laatste update: 18 januari - 18:43
113

NAC Breda heeft Peter Hyballa aangesteld als nieuwe trainer. De Duitse oefenmeester tekent tot het einde van het seizoen bij de club waar hij al eerder werkte. Hij zat sinds zijn bliksemontslag deze zomer bij AS Trencin zonder baan.

Hyballa stond in 2020 al een half jaar voor de groep in Breda. De Duitse coach werd toen na zeven wedstrijden ontslagen bij NAC. Bij zijn laatste job als trainer volgde het ontslag nog sneller. Bij AS Trencin werd Hyballa na 26 dagen en twee wedstrijden al de laan uitgestuurd. In zijn huidige periode bij NAC is in ieder geval uitgesproken dat de partijen anderhalf jaar met elkaar door willen. Zijn contract loopt tot het einde van dit seizoen, maar er is een optie voor nog een extra jaar.

"De stad Breda is nooit uit mijn gedachten geweest", vertelt Hyballa over zijn terugkeer bij de club. "Ik vond het echt bijzonder dat Pierre (Van Hooijdonk) me belde voor deze functie bij de club. Voor mij is het meteen 'volle bak' erop. Het behalen van de play offs is het grote doel en verder komen in de beker is uiteraard ook van groot belang. Ik begin er graag aan, omdat je bij NAC nooit alleen staat in zo’n situatie."

"We zijn blij met het aantrekken van Peter", aldus Van Hooijdonk. "Hij is op dit moment de juiste man op de juiste plaats voor ons. Wij zien bij Hyballa een manier van werken die volgens ons past bij de clubcultuur en bij onze jonge spelersgroep. Ook tijdelijk hoofdtrainer Ton Lokhoff is tevreden met de benoeming van Hyballa." Lokhoff staat tijdens de wedstrijd tegen TOP Oss nog wel voor de groep, maar vanaf zaterdag zal Hyballa het stokje overnemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie