Nederlanders Janssen en Stengs belangrijk voor Antwerp tegen Oostende

18-01-2023 20:53
6

Vincent Janssen en Calvin Stengs hebben beide een belangrijke rol gehad in de overwinning van FC Royal Antwerp in het duel met Oostende. Het Nederlandse duo was betrokken bij het tweede doelpunt.

Antwerp kwam na twaalf minuten al op voorsprong tegen de nummer zestien in de Jupiler Pro League. Het was Arbnor Muja die de score opende voor de ploeg van trainer Mark van Bommel. Bij het tweede doelpunt waren twee Nederlanders betrokken. Stengs tikte door naar Janssen, die er met een fraai schot 0-2 van maakte.

In de tweede helft was er bijna opnieuw een Nederlands doelpunt, maar Jurgen Ekkelenkamp raakte de lat. De 0-3 kwam er uiteindelijk alsnog toen Bruny Nsimba binnenwerkte.

Met de overwinning staat Royal Antwerp op 42 punten in de competitie, vier achter Union Saint-Gillose en dertien (!) achter koploper KRC Genk.