Blind teleurgesteld in Ajax: 'Directie heeft geen enkele poging ondernomen'

Blind teleurgesteld in Ajax: 'Directie heeft geen enkele poging ondernomen'

18-01-2023 21:22 Laatste update: 21:28
138

In zijn uitgebreide interview met het Algemeen Dagblad heeft Daley Blind zich ook uitgelaten over zijn uiteindelijke vertrek bij Ajax. De 32-jarige laat weten teleurgesteld te zijn in het td-duo Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra. 

In zijn laatste weken bij Ajax ging Blind een gesprek met de club aan, omdat hij het niet vond kunnen hoe er met hem werd omgegaan. "Ik heb toen ook gevraagd naar de mogelijkheden. Zou de transfervrije status die eraan kwam voor mij in de zomer, ook in de winter al mogen, mocht er interesse zijn?", legt Blind uit tegenover de krant. "Waar ik op hoopte was dat Huntelaar en Gerry Hamstra, of Edwin van der Sar als algemeen directeur, zou zeggen: 'Laten we jou en de trainer aan tafel zetten. Hoe kunnen we zorgen dat dit wordt uitgepraat?' En eigenlijk ook: 'We gaan zorgen dat een clubman als jij niet eens meer wíl weten onder welke voorwaarden hij weg kan'." 

Dat gebeurde echter niet, tot de grote teleurstelling van de verdediger. "Er is vanuit de directie geen enkele poging ondernomen om partijen bij elkaar te brengen. Nul. Eerder het tegenovergestelde gebeurde: ze hebben me heel snel in de schoenen geschoven dat ik zelf weg wilde. Ik kreeg het gevoel dat het ze wel goed uitkwam."

Bayern München
Uiteindelijk vertrok Blind naar Bayern München, waar hij met open armen werd ontvangen. Hij kijkt zijn ogen dan ook uit. "Verrassend, mooi en ook wel spannend. Het is toch of je je weer opnieuw moet bewijzen als bijna 33-jarige. In Nederland is er tijdens trainingen ook ruimte voor een dolletje, hier is iedereen tijdens het werk bloedserieus. Zo'n Joshua Kimmich, die heeft elke dag het vuur in zijn ogen staan. Of Thomas Müller: 33 jaar en álles gewonnen, maar die is 's morgens om 07.15 uur de eerste die zijn vest met hartslagmeter aantrekt voor een duurloop", besluit hij.