Internazionale verslaat aartsrivaal AC Milan eenvoudig en pakt Supercoppa Italiana

18-01-2023 22:01 Laatste update: 22:04
6

Internazionale heeft woensdagavond de Supercoppa Italiana gewonnen. I Nerazzurri kende maar weinig moeite met eeuwige rivaal AC Milan en kan een nieuwe bokaal toevoegen aan de prijzenkast.

Internazionale begon met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries op de bank. Ook Romelu Lukaku, die hopeloos uit vorm is, moest genoegen nemen met een plek op de bank. Bij AC Milan behoorde Sergiño Dest tot de reserves.

Inter beleefde een droomstart. De ploeg van trainer Simone Inzaghi kwam na tien minuten al op voorsprong na een geweldig doelpunt over veel schijven van Dimarco: 0-1. Tien minuten later scoorde de op papier uit-spelende club opnieuw. Dit keer was het de ervaren Edin Džeko die het net vond. Dat deed hij na een knappe kapactie waarmee hij Sandro Tonali uitschakelde. Vervolgens krulde hij netjes in de lange hoek: 0-2.

Inter domineerde de rest van de eerste helft ook. De wedstrijd leek eigenlijk al in de tas. AC Milan had weinig te vertellen en oogde vermoeid. In het begin van de tweede helft leek Milan even wakker te worden en aaste het op de belangrijke aansluitingstreffer. In de 49ste minuut was Rafael Leão dichtbij. De Portugees schoot rakelings over het doel van Andre Onana. Na rust werd I Rossoneri sterker en sterker, maar het kon zichzelf niet belonen met een doelpunt.

In de counter maakte Lautaro Martínez definitief een einde aan de wedstrijd door de 0-3 te maken in de 77ste minuut. De Vrij mocht in de slotfase nog invallen bij Internazionale. De score veranderde niet meer. Inter wint de Supercoppa Italiana en volgt daarmee Juventus op.