Manchester United en Ten Hag incasseren late domper bij debuut van Weghorst

Manchester United en Ten Hag incasseren late domper bij debuut van Weghorst

18-01-2023 22:55 Laatste update: 22:58
97

Manchester United is bij het debuut van Wout Weghorst tegen puntenverlies aangelopen in de Premier League. De ploeg van coach Erik ten Hag incasseerde een late en dure gelijkmaker op bezoek bij Crystal Palace.

Voor Weghorst was het een mooi moment. De Nederlandse spits werd meteen voor de leeuwen gegooid door Ten Hag en werd geflankeerd door Antony en Marcus Rashford. Door de terugkeer van Lisandro Martínez speelde Luke Shaw weer als linksback en nam Tyrell Malacia op de bank plaats. 

Het was Shaw die voor het eerste gevaar zorgde. Hij kreeg de bal heerlijk op de wreef, maar zijn inzet ging net naast. Na een halfuur bediende diezelfde Shaw ook Weghorst, die net over kopte. United had desondanks de handen vol aan Crystal Palace en kwam vijf minuten voor rust goed weg. Odsonne Édouard haalde heerlijk uit, maar de redding van David de Gea was al net zo mooi.

Het bleek een belangrijk moment, want niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Christian Eriksen legde klaar voor Bruno Fernandes, die de trekker over haalde: 0-1. United steeg daardoor virtueel naar de tweede plaats, na de zege tegen Manchester City van afgelopen weekeinde en met de kraker tegen koploper Arsenal op komst. 

In de tweede helft nam United gas terug. Voor Weghorst zat zijn debuut er twintig minuten voor tijd op. De zege leek lange tijd niet in gevaar te komen. Scott McTominay wilde een strafschop na contact met Chris Richards, maar vond geen gehoor. Het was voor Crystal Palace het sein om nog eens aan te zetten. De Gea voorkwam de 1-1 na een kopbal van Marc Guehi.

In de slotminuten ging het alsnog mis voor United. Michael Olise scoorde op weergaloze wijze uit een vrije trap vanaf zo'n 25 meter: 1-1. Het was niet de enige domper voor Ten Hag: Casemiro pakte een gele kaart, waardoor hij de topper tegen Arsenal moet missen. United gaat zondag op bezoek bij The Gunners, die acht punten meer hebben en een duel minder speelden.