'Memphis wacht 'día intenso': Barcelona betrekt optie voor Carrasco'

'Memphis wacht 'día intenso': Barcelona betrekt optie voor Carrasco'

19-01-2023 06:43
18

De transfer van Memphis Depay naar Atlético Madrid is op een haar na rond. De Nederlander reist donderdag nog af naar de Spaanse hoofdstad, waar Diego Simeone hem al op het trainingsveld hoopt te verwelkomen.

Memphis tekent bij Los Colchoneros een contract tot 2025 en kan zich opmaken voor een drukke dag, weet Mundo Deportivo. Na aankomst in Madrid wordt hij direct meegenomen voor medische keuringen, waarna hij naar het Metropolitano gaat om de contracten daadwerkelijk te ondertekenen. De deal zal dan officieel worden beklonken door beide clubs.

Als dat allemaal succesvol is afgerond, hoopt Simeone hem donderdagmiddag nog te verwelkomen op het trainingsveld. Daar ziet hij zijn nieuwe ploeggenoten voor het eerst. Atlético Madrid betaalt drie miljoen euro voor Memphis, die een aflopend contract had. Het bedrag kan oplopen tot vier miljoen euro bij het behalen van bonussen. Wat die bonussen inhouden, is niet bekend.

Verder heeft Barcelona een niet-verplichte optie op Yannick Carrasco afgedwongen in de deal. De Catalanen kunnen hem in juni voor een bedrag van vijftien miljoen euro kopen.