Blind trainde in kerstvakantie bij AFC: 'Wilde eerst alleen wat ballen vragen'

Blind trainde in kerstvakantie bij AFC: 'Wilde eerst alleen wat ballen vragen'

19-01-2023 08:06 Laatste update: 08:25
77

Daley Blind heeft zich bij de amateurclub AFC voorbereid op zijn overstap naar Bayern München. In de kerstperiode hield Blind zijn conditie op peil met een klein groepje spelers.

Dat vertelt Blind tegenover het Algemeen Dagblad. Toen Blind in afwachting was van een nieuwe club, klopte hij bij AFC aan. "Die club ligt bij mij naast de deur en in eerste instantie wilde ik er een paar ballen vragen om in mijn eentje wat te kunnen doen. Maar de trainer van AFC was zo aardig om jongens op te trommelen die in hun kerstvakantie ook zin hadden om bezig te zijn."

Wedden

Meer odds

"Een mannetje of acht, negen vond het leuk om met mij samen overdag te trainen. Dat hebben we zo een aantal keer gedaan. Daarnaast had ik het eerst in mijn leven een sportschoolabonnementje genomen."

Later werd bekend dat Blind de transfer naar Der Rekordmeister maakte. Vanaf 6 januari was het meteen aanpoten. "We gingen een dag nadat ik had getekend meteen op trainingskamp naar Qatar. Dat was ook wel apart: in Doha had ik mijn laatste groepstraining op profniveau gedaan, op 8 december met Oranje tijdens het WK. Ik ben in eerste instantie als stand-in binnengehaald, maar er zijn zoveel wedstrijden in alle competities", besluit hij.