Schreuder 'kat in het nauw' in Blind-soap: 'Dat vind ik jammer van hem'

Schreuder 'kat in het nauw' in Blind-soap: 'Dat vind ik jammer van hem'

19-01-2023 09:13
117

Kees Luijckx wijt de controversiële scheiding tussen Ajax en Daley Blind voor een deel aan de kwetsbaarheid van trainer Alfred Schreuder. De voormalig verdediger van onder meer AZ en NAC Breda weet hoe het er in kleedkamers aan toegaat.

In de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk is de bom gebarsten, vertelde Blind in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. Vanaf dat moment werd het in de ogen van de 32-jarige verdediger 'persoonlijk'. "Trainers, ik weet hoe ze zijn, voelen zich op zo'n moment zo kwetsbaar", zegt Luijckx bij het ESPN-programma Voetbalpraat, verwijzend naar het moment dat Blind het woord nam in de rust.

Wedden

Meer odds

"Dan is het: hij eruit of ik eruit. Dat vind ik jammer van Schreuder... Dat hij zich niet grootser heeft getoond. Ja, een kat in het nauw", vervolgt Luijckx, die nuanceert dat de Ajax-trainer al 'genoeg tikken' heeft gehad. "Niemand bij Ajax kan zich in deze situatie kwetsbaar opstellen. Niemand kan sorry zeggen. Dat heeft te maken met kwetsbaarheid en je fouten toegeven. Een kat in het nauw gaat zich anders gedragen. Als trainer ga je dan ongemakkelijke situaties met Blind uit de weg."