Vraagtekens bij potentiële Ziyech-move: 'Newcastle-voorhoede draait geweldig'

Vraagtekens bij potentiële Ziyech-move: 'Newcastle-voorhoede draait geweldig'

19-01-2023 10:15
13

Hakim Ziyech staat op de radar bij Newcastle United, melden Engelse media eerder deze week. In #DoneDeal wordt een potentiële transfer van de Marokkaanse spelmaker besproken.

Newcastle wil volgens The Telegraph naast Ziyech ook Conor Gallagher en Ruben Loftus-Cheek bij Chelsea losweken. The Blues zijn naar verluidt bereid Ziyech nog in januari te verkopen. "Ik vraag me af, en ik weet dat ik sommige mensen tegen me in het harnas jaag, of Ziyech daar verstandig aan doet", klinkt het in de podcast. "Hij is een hele goede speler, maar Newcastle draait zó goed met Joelinton, Callum Wilson, Álmiron en Guimarães daarachter."

Wedden

Meer odds

Ziyech zou in Noord-Engeland halverwege het seizoen in een uitstekend draaiend elftal binnenkomen. "De voorhoede draait geweldig. Ga je dan als Eddie Howe, de manager, je opstelling omgooien? Ziyech komt, ondanks goede optredens op het WK, niet als een grote meneer binnen bij Newcastle." Geschetst wordt dat Ziyech hetzelfde lot als Memphis Depay wacht. "Je moet op zoek naar een club die jou wil hebben, omdat ze jou al jaren volgen."

In die zin lijkt Newcastle op voorhand niet de beste keuze voor de buitenspeler. "Álmiron is daar rechtsbuiten, hem uit de basis spelen wordt heel lastig. Wie de Premier League volgt, weet dat hij een sensationeel seizoen doormaakt." Waar Ziyech in de tweede seizoenshelft zeker tot zijn recht komt? "Ajax", klinkt het volmondig.