Van Gaal en Hoek krijgen trap na: 'Het was geen duidelijk verhaal'

Van Gaal en Hoek krijgen trap na: 'Het was geen duidelijk verhaal'

19-01-2023 10:31
82

Mark Flekken doet een boekje open over het mislopen van het WK. Hoewel het hem dwars zit, kijkt de SC Freiburg-keeper met vertrouwen naar zijn toekomst bij het Nederlands elftal.

Louis van Gaal koos ervoor Andries Noppert, Justin Bijlow en Remko Pasveer mee te nemen naar Qatar. Flekken viel samen met Jasper Cillessen buiten de boot. "Ik was vol ongeloof. Ik was niet zozeer teleurgesteld, maar wel verbitterd", laat Flekken optekenen door Kicker. De goalie geeft aan dat hij zich het einde van 2022 anders had voorgesteld. Frans Hoek bracht hem de slechte boodschap. "Het enige wat ik daarover wil zeggen, is dat het geen duidelijk verhaal was."

Na vier, vijf dagen ging de knop om bij Flekken. "Uit liefde voor het voetbal heb ik 75 procent van de wedstrijden gekeken. De spelers van het Nederlands elftal konden er ook niets aan doen." De goalie heeft er vertrouwen in dat hij in de toekomst weer in aanmerking komt voor Oranje. Hij weet dat Ronald Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks hem in diens eerste periode als bondscoach al in het vizier had. "Nu ligt het aan mij te presteren en op het niveau te komen dat ik had."

In maart speelt Oranje EK-kwalificatieduels, terwijl het Nederlands elftal voor de zomer in eigen land de Final Four van de Nations League speelt. "Als het zo loopt dat ik weer interlands kan spelen, dan kijk ik erg naar uit. En voor de Nations League-finale zou ik graag mijn vakantie inkorten."