Boomlange dribbelkoning maakt furore in Deventer: 'Was te comfortabel aan de bal'

Boomlange dribbelkoning maakt furore in Deventer: 'Was te comfortabel aan de bal'

19-01-2023 12:23
25

Willum Willumsson is een opvallende verschijning in het goed draaiende elftal van Go Ahead Eagles. De boomlange Ijslander ziet eruit als een verdediger, maar speelt juist als handige dribbelaar. Willumsson zelf hoort ook regelmatig dat mensen hem als verdediger inschatten, maar dit seizoen bewijst hij het tegendeel.

De 1.91 meter lange Ijslander speelt sinds afgelopen zomer voor Go Ahead Eagles en staat sindsdien zijn mannetje in een aanvallende rol. "Als mensen me voor de eerste keer zien zeggen ze meestal: "Jij bent groot én je kan aardig koppen. Je zal wel een centrale verdediger zijn", vertelt Willumsson in gesprek met Voetbal International."Maar ik ben echt totaal het tegenovergestelde."

Willumsson valt juist op met sterke dribbels en aanvallend inzicht. Zo maakte hij dit seizoen drie doelpunten en gaf hij twee assists in de twaalf wedstrijden die hij speelde. "De bal kan mij niet kort genoeg over de grond gaan. Ik heb heel mijn leven op het middenveld en voorin gestaan. Geen trainer die me ooit achterin neer heeft gezet. Waarschijnlijk omdat ik te comfortabel aan de bal was."

Voor zijn overstap naar Go Ahead Eagles speelde Willumsson in Belarus bij Bate Borisov. Die club wordt vaak als springplank gezien voor een mooie transfer naar Rusland, maar daar zat de Ijslander juist niet op te wachten. "Niemand kijkt echt naar die competitie. Je bent in feite van de radar. Als je het goed doet in Belarus, kan je een transfer naar Rusland maken. Maar nadat de oorlog was uitgebroken, wilde ik dat niet meer. Ook de bondscoach van Ijsland zag me niet meer spelen, net als iedereen in mijn vaderland."