Vitesse reageert en spant kort geding aan na nieuws over licentieverlies KNVB

Vitesse reageert en spant kort geding aan na nieuws over licentieverlies KNVB

19-01-2023 15:30
201

Vitesse is, naar aanleiding van het nieuws dat de licentie van de club op het spel staat, met een statement naar buiten getreden. De Arnhemmers benadrukken zo snel mogelijk een oplossing te willen vinden.

De licentie-eisen van de KNVB stellen dat clubs voor 1 maart moeten aangeven in welk stadion er het volgende seizoen gevoetbald wordt. Doordat het huurcontract met het GelreDome is opgezegd, dreigt Vitesse zijn proflicentie te verliezen. De overeenkomst met het huidige stadion loopt tot 1 oktober 2023. 'Tegelijkertijd heeft Vitesse aangegeven om met ingang van die datum terug te vallen op haar eeuwigdurend speelrecht', klinkt het op de clubsite.

Het is geen geheim dat Vitesse al geruime tijd met Michael van de Kuit van Nedstede, eigenaar van het GelreDome, in de clinch ligt. De Arnhemse club spreekt van 'onredelijke huurvoorwaarden'. 'Zonder opzegging zou de overeenkomst met niet-marktconforme voorwaarden stilzwijgend met maar liefst twintig jaar verlengd worden, tot 1 oktober 2043 (en daarmee ook niet meer gelijk lopen met de hoofdhuurovereenkomst). Op zoek naar een oplossing met de stadioneigenaar en de (aan Vitesse) verhurende partij hebben wij ons vanaf het eerste moment constructief opgesteld.'

'Vooralsnog helaas zonder redelijke huurafspraken en zonder succes.' Vitesse stelt dat er voor de langere termijn al een procedure over 'eeuwigheid speelrecht' ligt. Het blijven spelen in het GelreDome is de inzet. 'Daarop vooruitlopend wordt er een kort geding aangespannen om tijdens deze procedure – en dus ook na 30 september 2023 – in GelreDome te kunnen blijven voetballen. Vitesse vertrouwt op een positieve afloop', aldus de club.