Nieuwe ploeggenoot voor Blind en De Ligt: 'Een van de beste keepers van Europa'

Nieuwe ploeggenoot voor Blind en De Ligt: 'Een van de beste keepers van Europa'

19-01-2023 15:47
27

Yann Sommer is officieel de nieuwe doelman van Bayern München. De Zwitser heeft zijn handtekening bij Der Rekordmeister gezet en tekent tot de zomer van 2025.

Neuer komt door een ski-ongeluk na het WK dit seizoen niet meer in actie. Bayern probeerde Alexander Nübel, die verhuurd wordt aan AS Monaco, voortijdig terug te halen, maar dat bleek niet mogelijk. Hoewel Borussia Mönchengladbach ook hoog in de boom zat voor de 34-jarige Sommer, wist Bayern wel een akkoord te bereiken. Naar verluidt betaalt de regerend Duits landskampioen minimaal acht miljoen euro voor Sommer.

"Yann Sommer is een waardevolle versterking voor ons, omdat hij veel internationale ervaring heeft en de Bundesliga kent", zegt CEO Olivier Kahn op de clubsite. "Hij heeft alles om bij te dragen aan ons succes." Hasan Salihamidzic is eveneens blij met de komst van Sommer. "Volgens ons is hij een van de beste keepers van Europa. Met zijn ambitie en karakter past hij goed in ons team."

Sommer is trots om onderdeel uit te maken van de Bayern-selectie. "Ik ken de enorme kwaliteiten en de aantrekkingskracht van deze club. Ik kijk erg uit naar alles wat komen gaat." De Zwitser speelde sinds 2014 bij Die Fohlen. Bij Borussia Mönchengladbach keepte hij 335 officiële duels. Met tachtig interlands voor Zwitserland is hij de doelman met de meeste wedstrijden voor het land.