Atalanta bekert mede dankzij scorende Hateboer verder: Nederlands onderonsje wacht

19-01-2023 16:54
5

Atalanta Bergamo heeft zich ten koste van Spezia Calcio geplaatst voor de kwartfinales van de Coppa Italia. Met Hans Hateboer en Teun Koopmeiners in de basis werd er in een doelpuntrijk duel met 5-2 afgerekend met de ploeg uit La Spezia.

In een vrijwel leeg stadion begon Atalanta voortvarend aan de bekerwedstrijd. Na twaalf minuten stond er al 2-0 op het scorebord, door een dubbelslag van Ademola Lookman. Eerst werkte hij uit een hoekschop binnen, twee minuten later was hij trefzeker na een combinatie met Dúvan Zapata. Nog binnen het kwartier deed Spezia iets terug, maar in minuut 26 bracht Hateboer de marge na een schitterende aanval weer op twee.

Nog voor rust maakten de bezoekers voor de tweede keer de aansluitingstreffer. Op dat moment moest het meest bijzondere doelpunt van de donderdagmiddag nog vallen. Twintig minuten voor tijd tekende Rasmus Höjlund voor de 4-2. Zijn schot viel via de lat én de paal binnen. In de blessuretijd maakte Spezia-verdediger Ethan Ampadu op een knullige manier het vijfde Atalanta-doelpunt, door zijn eigen doelman te passeren. Marten de Roon kwam na rust binnen de lijnen en speelde de hele tweede helft.

Door de zege staat Atalanta in de kwartfinales van de Coppa Italia. Daarin treft La Dea Internazionale, dat vorige week afrekende met Parma (2-1). In de kwartfinales dus een Nederlandse onderonsje, met De Roon, Koopmeiners en Hateboer enerzijds en Denzel Dumfries en Stefan de Vrij anderzijds.