Huntelaar kort over uithaal Blind: 'Meerdere redenen dat hij niet bij Ajax zit'

Huntelaar kort over uithaal Blind: 'Meerdere redenen dat hij niet bij Ajax zit'

20-01-2023 07:06
106

Klaas-Jan Huntelaar wil het liefst niets meer zeggen over de veelbesproken Ajax-exit van Daley Blind. In een groot interview haalde Blind onder meer uit naar de technisch manager van Ajax, maar Huntelaar wil dat de focus nu op De Klassieker ligt.

In gesprek met het Algemeen Dagblad deed Blind zijn verhaal over zijn vertrek bij Ajax. De verdediger heeft zich ook gestoord aan oud-teamgenoot Huntelaar, die volgens Blind niet de waarheid sprak over zijn vertrek uit Amsterdam. "Er zijn meerdere redenen dat Daley niet meer bij Ajax zit. Ik heb er al wat over gezegd", reageert Huntelaar in gesprek met Voetbal International.

"Voor mij is dat hoofdstuk nu afgesloten", gaat de oud-spits verder. "We focussen ons op de spelers die bij Ajax spelen, op de volgende wedstrijden en momenteel natuurlijk de Klassieker. Met zaterdag een open training voor de supporters, van wie we juist in deze tijden de steun goed kunnen gebruiken. En dan zondag de wedstrijd in De Kuip. We gaan daarheen om de derby te winnen."

Ondanks de mindere resultaten leeft Huntelaar niet met een slecht gevoel toe naar De Klassieker. "Ik las Dusan Tadic in VI zeggen dat hij positieve energie voelt sinds de winterstop. Dat hoor ik meer, maar natuurlijk willen we dat allemaal ook dolgraag terugzien in goede resultaten."