Eerlijkheid over Yilmaz bij Fortuna: 'We hadden er sportief nog meer van verwacht'

Eerlijkheid over Yilmaz bij Fortuna: 'We hadden er sportief nog meer van verwacht'

20-01-2023 07:19
29

Fortuna Sittard had op sportief gebied nog wat meer verwacht van Burak Yilmaz, zo geeft technisch directeur Sjoerd Ars toe. De Turkse spits werd met veel bombarie binnengehaald in Limburg, maar in de afgelopen vier maanden wist hij niet te scoren. Ars benadrukt dat Yilmaz wel erg belangrijk is voor Fortuna.

Fortuna verraste afgelopen zomer vriend en vijand door Yilmaz naar Sittard te halen. De ervaren spits startte voortvarend aan zijn periode in de Eredivisie met vier goals in zijn eerste vijf duels, maar daarna scoorde een hele periode hij niet meer. "Na zijn goede begin, waarin iedereen al dacht dat hij topscorer van de Eredivisie zou worden, is hij qua doelpunten en assists wat stil komen te vallen", ziet Ars ook in gesprek met Voetbal International.

"In zijn topjaren wás hij ook zeker topscorer geworden, maar hij is geen 25 meer. Maar we kijken ook naar het totaalplaatje", gaat Ars verder. "Hij is heel belangrijk voor de club, voor het team. Burak is een winnaar pur sang, die instelling brengt hij over op andere jongens. We hadden er sportief nog meer van verwacht, hijzelf ook. Moeten we niet kinderachtig over doen."

Ars verwacht echter dat Yilmaz nog genoeg gaat scoren in het shirt van Fortuna. "Maar hij krijgt nog wel de kansen en gaat echt wel weer scoren, dat verleer je niet. Zijn loopacties zijn van een ziekelijk hoog niveau. Tegen Go Ahead Eagles stond hij laatst wel een keer of acht buitenspel. Maar dan is de vraag: staat Burak buitenspel, of komt die bal te laat?"