Duidelijke taal bij Feyenoord over Berghuis: 'Dit niet groter maken dan het is'

Duidelijke taal bij Feyenoord over Berghuis: 'Dit niet groter maken dan het is'

20-01-2023 08:32
162

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese en assistent-trainer John de Wolf lijken zich geen grote zorgen te maken over de veiligheid van Steven Berghuis tijdens De Klassieker. De twee verwachten dat de fans tijdens De Klassieker vooral met Feyenoord bezig zijn.

Zondag gaat Berghuis voor het eerst in een volle Kuip spelen, sinds zijn spraakmakende vertrek bij Feyenoord. In een dubbelinterview van het Algemeen Dagblad wordt de vraag gesteld of de linkspoot wel normaal kan warmlopen voor het duel. "Dat is als dit en als dat", antwoordt De Wolf. "Suggereren. Daar kun je weinig mee."

Wedden

Meer odds

Te Kloese lijkt zich ook geen grote zorgen te maken. "We hebben het over een speler die hier ooit heeft gespeeld. En al een tijd in Amsterdam speelt. Moeten we ons daar nog druk over maken?" De Wolf vult aan: "Eens. Hij is uit mijn systeem. Zo werkt dat."

De assistent van Arne Slot benadrukt wel dat Berghuis veilig moet zijn tijdens De Klassieker. Te Kloese komt daarna weer aan het woord. "Dit verhaal moeten we niet groter maken dan het is. Onze supporters moeten zondag met Feyenoord bezig zijn en met niets anders. Die emotie maakt Feyenoord de mooiste club van Nederland. Maar we moeten het wel weten te kanaliseren."