Geen KKD in Tilburg: hevige sneeuwval maakt veld van Willem ll onbespeelbaar

Geen KKD in Tilburg: hevige sneeuwval maakt veld van Willem ll onbespeelbaar

20 januari - 12:15 Laatste update: 12:40
34

De wedstrijd tussen Willem ll en FC Eindhoven van vrijdagavond is afgelast. Door hevige sneeuwval is het veld van de Tilburgers inmiddels onbespeelbaar. Het is nog niet duidelijk wanneer het Keuken Kampioen Divisie-duel wordt ingehaald. 

Het begon vrijdagochtend flink te sneeuwen in grote delen van Nederland, waaronder ook in Tilburg. Er werd al heel vroeg getracht het veld van het Koning Willem ll stadion sneeuwvrij te maken. De club maakte eerder bekend er van uit te gaan dat er gevoetbald ging worden, maar dat er wel rekening moest worden gehouden met eventuele slechte bereikbaarheid van het stadion en de veiligheid van spelers en toeschouwers. 

Later bracht Willem ll naar buiten dat er aan het eind van de ochtend een nieuwe keuring van het veld zou plaatsvinden. 'De conclusie na de veldkeuring van vrijdagochtend is dat het veld onbespeelbaar is geworden en de veiligheid van spelers niet gegarandeerd kan worden. Daar komt bij dat de weersomstandigheden kunnen leiden tot verkeersproblemen rondom het Koning Willem ll Stadion', zo is te lezen in een bericht op de officiële kanalen. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer het duel wordt ingehaald. De KNVB hoopt zo snel mogelijk met een nieuwe speeldatum te komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s