'Arsenal zorgt voor vuurwerk: 20 tot 25 miljoen euro voor Poolse linkspoot'

'Arsenal zorgt voor vuurwerk: 20 tot 25 miljoen euro voor Poolse linkspoot'

20-01-2023 14:37 Laatste update: 15:28
13

Arsenal zorgt voor vuurwerk in de laatste anderhalve week van de zomerse transferperiode. Voor Jakub Kiwior, verdediger van Spezia, wordt 20 tot 25 miljoen euro op tafel gelegd.

Arsenal staat op het punt de transfer af te ronden, melden verschillende media in Italië en Engeland. De koploper van de Premier League, die acht verliespunten minder heeft dan achtervolger Manchester City, wil doorpakken, nu de eerste landstitel sinds 2004 binnen handbereik is.

Kiwior (22) staat te boek als één van de grootste verdedigende talenten van Europa. Sinds hij in 2021 de overstap maakte van MSK Zilina naar Spezia kwam hij tot 37 officiële wedstrijden. Op het WK speelde hij zijn zesde, zevende, achtste en negende interland. De linkspoot speelde in de jeugd bij Anderlecht en kan ook uit de voeten als linksback.

Naar alle waarschijnlijkheid trekt Arsenal niet alleen de portemonnee voor Kiwior. Leandro Trossard komt op korte termijn voor een slordige 31 miljoen euro over van Brighton & Hove Albion. Komende zondag spelen The Gunners tegen het Manchester United van Erik ten Hag.