Wijndal niet eens met favorietenrol Feyenoord: 'Wij hebben de beste spelers'

Wijndal niet eens met favorietenrol Feyenoord: 'Wij hebben de beste spelers'

20-01-2023 19:00 Laatste update: 19:56
166

Owen Wijndal kan zich niet vinden in de favorietenrol van Feyenoord. De linksback van Ajax is van mening dat de Amsterdammers, die zondag te gast zijn in De Kuip, nog altijd beste ploeg van Nederland hebben.

Wijndal erkent in gesprek met het Algemeen Dagblad dat Ajax momenteel in een mindere fase verkeert, maar dat er nog altijd genoeg kwaliteit op het veld staat. Feyenoord staat echter eerste in de Eredivisie, en wordt door velen bestempeld als de favoriet. "Is dat zo?", aldus Wijndal. 

"Bij ons in de groep leeft dat wij zeker de favoriet zijn. Wij hebben de beste spelers van Nederland. We moeten gewoon winnen." Als Ajax verliest slaat Feyenoord een gat van acht punten. De verdediger voelt dat de druk. "Bij winst staan we nog maar twee punten achter en bij verlies worden dat er acht. Maar dan nog zijn we pas op de helft, we zijn dan nog niet weg. Maar je weet wel dat je dan echt aan de bak moet komen."

De elfvoudig international van Oranje voelt in aanloop naar het beladen duel met Feyenoord het verschil tussen zijn oud-werkgever AZ en Ajax. "Iedereen verwacht altijd dat Ajax wint. Dat mag en moet ook. Bij AZ kreeg je het ook wel te horen als het slecht ging, maar in iets mindere mate. Hier hoor je het van heel Nederland. Dat is alleen maar goed en daar leer je ook heel veel van."