'Benieuwd hoe Berghuis met die druk om gaat, ook leuk als een stadion tegen je is'

'Benieuwd hoe Berghuis met die druk om gaat, ook leuk als een stadion tegen je is'

20-01-2023 19:50
167

Wim Kieft is benieuwd naar hoe Steven Berghuis komende zondag in De Klassieker met de druk om zal gaan. De Ajax-speler staat dan voor het eerst in een volle Kuip als speler van de eeuwige aartsrivaal. 

Ajax verkeert momenteel in een behoorlijk matige fase en moet eigenlijk een goed resultaat boeken om nog zicht te houden op de titelstrijd. Kieft stelt in zijn column voor De Telegraaf dat Berghuis naar alle waarschijnlijkheid staat te popelen om zich te laten zien. 'Trainer Alfred Schreuder zal hem na zijn afwezigheid vanwege griep zeker opstellen, op het middenveld of in de aanval, want hij blijft een van de beste spelers in Nederland. Reken maar dat hij dat wil laten zien in een ongetwijfeld vijandig gezinde Kuip.'

Volgens de oud-spits van onder meer PSV, Ajax en het Nederlands elftal kan een dergelijke sfeer het beste in een speler naar boven brengen. 'Ik ben benieuwd hoe Berghuis met die druk omgaat. Voor een voetballer is het ook leuk als een heel stadion tegen je is. Een geweldige uitdaging, een stimulans om in zo’n geval het stadion stil te spelen. Iets mooiers is er niet.' De aftrap van Feyenoord - Ajax is zondag om 14.30 uur.