Schreuder: 'In voorbereiding dacht ik: hij wordt dit seizoen onze nieuwe Ziyech'

Schreuder: 'In voorbereiding dacht ik: hij wordt dit seizoen onze nieuwe Ziyech'

20-01-2023 20:10
57

Alfred Schreuder had tijdens de voorbereiding hoge verwachtingen van Mohamed Ihattaren. De trainer van Ajax dacht zelfs de opvolger van Hakim Ziyech binnen te hebben.

"In de voorbereiding dacht ik: hij wordt dit seizoen onze nieuwe Ziyech", stelt Schreuder in een interview met De Telegraaf. Het liep echter anders. De twintigjarige spelmaker wist de knop uiteindelijk toch niet om te zetten. "Mo kon zich niet volledig focussen op het voetbal en het leven als een prof. Hij kwam niet opdagen op trainingen en dan houdt het een keer op. Ik ben bij hem thuis geweest en toen dacht ik hem te hebben. Helaas liep het anders."

Schreuder baalt enorm dat ook Ajax er niet in slaagde om Ihattaren aan de praat te krijgen. "Daar ben ik best teleurgesteld over. Hopelijk valt het kwartje ooit eens, want hij kan zo verschrikkelijk goed voetballen. Hij is gewoon een innemende jongen. Alleen is dat onvoldoende om te slagen in het topvoetbal."

Ihattaren streek ongeveer een jaar geleden neer in Amsterdam, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een korte invalbeurt in de bekerfinale tegen zijn oude club PSV. Ajax maakte eerder bekend dat de optie tot koop in het huurcontract niet zou worden gelicht. Ihattaren ligt nog tot medio 2025 vast bij Juventus.