'Top van Spanje, daar zou Wieffer passen. Weet zeker dat hij dat gaat halen'

'Top van Spanje, daar zou Wieffer passen. Weet zeker dat hij dat gaat halen'

20-01-2023 21:24
90

Marouan Azarkan is niet verrast door de goede optredens van Mats Wieffer bij Feyenoord in de laatste weken. De Feyenoord-huurling was meteen onder de indruk, toen hij de 23-jarige controleur in de zomer van 2021 voor het eerst aan het werk zag tijdens de voorbereiding bij Excelsior.

"Ik dacht: hoe kan hij nou hier spelen? Ik zag echt meteen hoe goed hij was. Ik had ook geen enkele twijfel of hij het goed zou doen bij Feyenoord, ik wist dat hij dit niveau goed aan zou kunnen", reageert Azarkan in het Algemeen Dagblad.

Wieffer verdiende in de zomer van 2022 een transfer naar de stadgenoot, die zes ton voor hem betaalde. Hij kampte in de eerste seizoenshelft met blessureleed, maar is de Feyenoord-fans nu in rap tempo voor zich aan het winnen. "Hij heeft aan het begin wat pech gehad, maar laat nu zien hoe goed hij is. Hij heeft gewoon alles in zich om een topmiddenvelder te worden. Hij is groot, sterk, goed aan de bal, heeft een goede pass en kan veel meters maken", stelt ook Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi. "Ik denk zelfs dat hij een van de vijf beste middenvelders van de Eredivisie kan worden, dat meen ik oprecht."

Azarkan denkt dat het plafond van Wieffer nog veel hoger ligt. "De top van Spanje, daar zou hij wel passen. Ik weet zeker dat hij dat gaat halen. Maar hij moet het eerst laten zien bij Feyenoord."