Eerste Divisie: PEC alleen aan kop, NAC wint na razendsnelle treffer

20-01-2023 22:02 Laatste update: 22:11
23

PEC Zwolle heeft vrijdag een klein gaatje geslagen aan kop van de Keuken Kampioen Divisie. De Blauwvingers wonnen, mede dankzij een geniale assist van Tolis Vellios, met 2-0 van VVV-Venlo.

PEC Zwolle - VVV-Venlo 2-0
PEC was vorige week de belangrijkste uitdager Heracles Almelo de baas en kon dat succes vrijdagavond verzilveren. Dat ging echter moeizaam. De bezoekers uit Limburg hielden lang stand. Pas een kwartier voor tijd brak Davy van den Berg de ban. Hij scoorde na een geniale assist van invaller Vellios met de hak. De Griek kreeg niet veel later nog een assist op zijn naam doordat Lennart Thy binnenwerkte na een klutssituatie.

PEC heeft na twintig wedstrijden nu drie punten meer dan nummer twee Heracles.

TOP Oss - NAC Breda 1-2
Hoewel hij nog niet de eindverantwoordelijke was, mag gesteld worden dat Peter Hyballa een droomstart beleefde van zijn tweede periode als trainer van NAC Breda. Al na acht seconden was het raak op bezoek bij TOP Oss, dat meteen na de aftrap de bal verspeelde. Charles-Jesaja Herrmann profiteerde dankbaar en bleef slechts één seconde verwijderd van het Nederlandse record.

Jort van der Sande tekende ook voor de 0-2, maar NAC weigerde het duel uit te spelen. Kyvon Leidsman tekende voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.

Almere City FC - De Graafschap 2-2
Jeffry Fortes zette De Graafschap binnen twee minuten op voorsprong tegen Almere City FC, maar Pascu kopte vijf minuten voor rust de gelijkmaker binnen. Siem de Jong zette De Superboeren opnieuw op voorsprong na een uur, maar weer toonde de thuisploeg veerkracht. Jochem Ritmeester van de Kamp maakte snel weer gelijk. Charlison Benschop en De Jong lieten in het restant na om De Graafschap alsnog drie punten te bezorgen ondanks grote kansen.