Bayern München blijft met bankzitter Blind steken op remise tegen Leipzig

Bayern München blijft met bankzitter Blind steken op remise tegen Leipzig

20-01-2023 22:35
87

Bayern München heeft de Bundesliga hervat met een gelijkspel in de topper tegen RB Leipzig. Daley Blind zag vanaf de bank toe hoe Der Rekordmeister met 1-1 gelijkspeelde tegen de nummer drie.

Daley Blind nam op de bank plaats naast onder anderen Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui. Daardoor was Matthijs de Ligt de enige Nederlander in de basis van Bayern. De verdediger voorkwam onbedoeld dat Leon Goretzka na een halfuur de score opende. De VAR oordeelde dat De Ligt buitenspel stond. Zeven minuten later was het echter alsnog raak. Eric Maxim Choupo-Moting werkte bij de tweede paal binnen op aangeven van Serge Gnabry.

Leipzig kwam kort na rust langszij. Marcel Halstenberg werkte van dichtbij binnen na matig ingrijpen in de Bayern-defensie. Daarmee was Yann Sommer voor het eerst geklopt als keeper van Bayern. Hij kwam deze week over van Borussia Mönchengladbach en stond meteen in de basis. In tegenstelling tot Sommer moet Blind nog wachten op zijn officiële debuut. De ex-Ajacied bleef op de bank, net als Gravenberch en Mazraoui. Zij zagen de score in het restant niet meer wijzigen.

Door de remise ziet de ploeg van trainer Julian Nagelsmann een einde komen aan een reeks van zes zeges op rij. De titelhouder staat nog vijf punten voor op nummer twee SC Freiburg, dat zaterdag nog in actie komt. Leipzig volgt op één punt van Freiburg.