Schreuder: 'Hij wordt geen Frank de Boer, maar wel een Davinson Sanchez'

Schreuder: 'Hij wordt geen Frank de Boer, maar wel een Davinson Sanchez'

20 januari - 23:34
126

Alfred Schreuder hamert bij Ajax op de komst van een nieuwe technisch directeur. De trainer erkent in De Telegraaf dat het op het gebied van transfers ontbreekt aan snelle besluitvorming in de Johan Cruijff Arena.

Marc Overmars vertrok bijna een jaar geleden bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag. Een opvolger stelde de landskampioen nog niet aan, waardoor Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar als technisch managers nog altijd de honneurs waarnemen. Schreuder pleit voor een snelle oplossing.

"Voor Ajax is het belangrijk dat er een technisch directeur komt als opvolger van Marc en een technische man in de rvc als vervanger van Danny Blind", reageert de oefenmeester in de ochtendkrant. "Zodat we de korte lijnen kunnen herstellen zoals die er waren met Blind, Overmars en Erik ten Hag. Voor Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar is het nadelig dat zij niet de volledige verantwoordelijkheid krijgen en dragen. Het technisch beleid gaat over teveel schijven."

Op het aankoopbeleid van Ajax ontstond veel kritiek. Onder anderen Calvin Bassey heeft moeite om zijn prijskaartje van minimaal 23 miljoen euro waar te maken. "Ik begrijp de kritiek wel, maar wij zijn er door zijn mentaliteit en manier waarop hij ermee bezig is honderd procent van overtuigd dat hij binnenkort een heel goede speler voor ons is", stelt Schreuder. "Hij zal misschien geen Frank de Boer worden. Maar wel een Davinson Sanchez, iemand met power die in een grote competitie kan spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie