Klaassen: Ik schaam me er ook voor, omdat ik medeverantwoordelijk ben

Klaassen: "Ik schaam me er ook voor, omdat ik medeverantwoordelijk ben"

21-01-2023 08:45
190

Davy Klaassen beseft dat het nu echt moet gebeuren voor Ajax. De Amsterdammers hebben al vijf competitiewedstrijden op rij niet gewonnen en zondag staat De Klassieker tegen Feyenoord voor de deur. Klaassen weet dat het erop of eronder is.

De dramatische reeks van Ajax begon tegen PSV, waarna ook de duels met Vitesse, FC Emmen, NEC en FC Twente niet werden gewonnen. "Zo'n zwakke reeks heb ik hier nog niet meegemaakt", vertelt Klaassen aan het Algemeen Dagblad. "Ik schaam me er ook voor, omdat ik medeverantwoordelijk ben. Alleen wij kunnen er immers iets aan veranderen."

"Als je vijf keer op rij niet wint, dan moet duidelijk zijn voor iedereen: dit is alarmfase 1. Het moet beter en we moeten winnen. Die alarmfase voel je ook omdat je tegen een directe concurrent speelt. Bij winst kom je dichtbij. Verlies je, dan zijn ze met acht punten heel ver weg. De lastige periode en lastige wedstrijd komen nu samen. Dus we moeten gewoon winnen zondag", vertelt Klaassen.

Een voordeel voor Ajax is dat Klaassen weet hoe hij Klassiekers moet winnen. "Ik heb één Klassieker verloren, mijn eerste. Daarna heb ik ook tegen Feyenoord gespeeld waarbij ik van tevoren dacht: deze winnen we waarschijnlijk wel. Of de titelstrijd was al beslist. Nu staat er veel op het spel. Daarom is deze ook extra beladen."

"We spelen tegen de grootste rivaal. Dan gaat het er al harder aan toe dan normaal. Je vecht voor je club, voor je stad ook. Dat is een gevoel dat moeilijk uit te leggen is. Dat komt ook doordat Ajax en Feyenoord allebei grote clubs zijn. Échte clubs van oudsher ook vanwege hun grote achterban."