'Een paar keer is het pure pech geweest, maar daar mogen we het niet op schuiven'

'Een paar keer is het pure pech geweest, maar daar mogen we het niet op schuiven'

21-01-2023 10:21
60

Walter Benítez legt de lat hoog bij PSV ondanks de winterse vertrekken van spelers als Cody Gakpo en Noni Madueke. De Argentijn vindt dat PSV in ieder geval Champions League-voetbal moet halen om het een succesvol seizoen te noemen.

"Daar volgend jaar staan zou geweldig zijn. Maar voorlopig moeten wij er eerst voor zorgen dat we een stabiele serie wedstrijden spelen, om mee te doen", begint de PSV-doelman tegenover het Eindhovense Dagblad. "Dit is tot nu toe een seizoen waarin alle ploegen hun slechte fases hebben gehad, dus we moeten erin blijven geloven en de goede lijn te pakken krijgen."

Wedden

Meer odds

PSV staat momenteel op de vierde plek in de ranglijst. Om de voorrondes van de Champions League te behalen moeten de Eindhovenaren dus nog twee plekken klimmen, maar de stroeve start van de tweede seizoenshelft helpt niet mee. Benítez: "Een van de dingen die wij dit seizoen op een harde manier hebben geleerd, is dat kleinere wedstrijden in onze competitie helemaal niet bestaan. De focus moet voor elke wedstrijd hetzelfde zijn. Altijd. We hebben de kracht om toppers te winnen, maar moeten elke wedstrijd hetzelfde brengen om punten te pakken. Een paar keer is het pure pech geweest dat we de overwinning niet grepen, maar daar mogen we het niet op schuiven."

In de Lichtstad staat zaterdagavond om 20.00 uur een wedstrijd tegen Vitesse op het programma. Het is een weerzien met Phillip Cocu.