Memphis in eerste interview bij Atlético: 'Daar kan ik me mee identificeren'

Memphis in eerste interview bij Atlético: 'Daar kan ik me mee identificeren'

21-01-2023 11:21 Laatste update: 11:24
39

Memphis Depay heeft zijn eerste interview bij Atlético Madrid gegeven. De aanvaller zegt blij te zijn om in de Spaanse competitie te blijven. Antoine Griezmann speelde een rol in het overtuigen van Memphis.

"Ik ben gelukkig om hier te zijn", begint Memphis tegenover de clubkanalen. "Veel grote spelers hebben hier gespeeld. Ik ben blij om hier te zijn, maar ook om in de Spaanse competitie te blijven, waar ik aan gewend ben." 

"Het team heeft een echte fighting spirit en daar kan ik me mee identificeren." Vervolgens wordt Memphis gevraagd om zichzelf te omschrijven. "Ik ben een speler die altijd wil scoren of aangeven. Ik wil in ieder geval voor gevaar zorgen in de voorhoede. Ik wil het team helpen en creatief zijn. Dit is wie ik ben."

Bij FC Barcelona speelde hij samen met Antoine Griezmann, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Los Rojiblancos sinds zijn terugkeer. "Natuurlijk sprak ik met hem. Hij wilde dat ik kwam en dat was fijn om te horen. Ik ben blij", besluit hij. 

Atlético Madrid treft Real Valladolid zaterdagavond om 18.30 uur. Wellicht maakt Memphis dan zijn eerste minuten al voor zijn nieuwe werkgever.