'Berghuis speelt nu bij Ajax, maar wie ben ik om daar iets van te vinden?'

'Berghuis speelt nu bij Ajax, maar wie ben ik om daar iets van te vinden?'

21-01-2023 14:02 Laatste update: 14:33
189

De spelers van Feyenoord zijn niet bezig met Steven Berghuis, verzekert doelman Justin Bijlow. De keeper van Feyenoord staat aanstaande zondag voor het eerst tegenover zijn oude ploeggenoot, die nu bij Ajax speelt.

Duidelijk is dat de boel behoorlijk op scherp staat vanwege de rentree van Berghuis in een volle Kuip. Tijdens het WK in Qatar speelden Berghuis en Bijlow weer met elkaar samen. "Daar maak je over en weer wel grapjes over. Bij Oranje gaat iedereen gewoon heel goed met elkaar om. Ja, hij speelt nu voor Ajax, maar het is toch zijn carrière? Wie ben ik om daar iets van te vinden?", vertelt Bijlow in het Algemeen Dagblad. "Dat is meer voor de buitenwacht. Voor ons speelt dat niet. Echt niet."

"Natuurlijk hoop ook ik net als onze trainer, die het bij de nieuwjaarsreceptie goed verwoordde, dat het zondag allemaal goed verloopt. Er zijn genoeg mensen die over het organisatorische plaatje van zo'n wedstrijd gaan. Die zullen de juiste beslissingen nemen. Als keeper moet ik vooral met het voetballen bezig zijn en niet met andere zaken bezig zijn", vertelt Bijlow.

Dat Feyenoord - Ajax altijd beladen is, weet Bijlow als geen ander. "Zelf probeer ik echt de wedstrijd aan te vliegen zoals elke andere wedstrijd. Dat werkt het beste. Of het op het veld anders is, moet ik nog meemaken. Ik heb nog nooit een Klassieker in de Kuip gespeeld met publiek. Maar ik ken de sfeer natuurlijk wel."