Geen winnaar bij Gakpo versus Ziyech: Engelse kraker eindigt onbeslist

21-01-2023 15:25 Laatste update: 16:16
107

Liverpool en Chelsea zijn er niet in geslaagd om het publiek te trakteren op treffers. Op Anfield werd het 0-0 in de Engelse kraker. Beide ploegen schieten niet veel op met het punt.

Bij Liverpool stond Cody Gakpo in de basis, bij Chelsea Hakim Ziyech. Na twee minuten dacht de uitploeg al op voorsprong te komen op Anfield via Kai Havertz na een defensieve wanorde bij Liverpool, maar de Duitser stond nipt buitenspel en dus ging het Londense feestje niet door.

In het eerste halfuur ging er veel mis bij beide clubs. Chelsea was iets gevaarlijker, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Gakpo kreeg twee kansen namens Liverpool, maar schoot beide keren hoog over. Debutant Benoît Badiashile was in de 32ste minuut dichtbij zijn eerst doelpunt voor The Blues na een scherpe vrije trap van Ziyech. Alisson Becker wist echter te pareren en zorgde daarmee voor een 0-0 ruststand.

Chelsea begon aan de tweede helft met miljoenenaanwinst Mykhailo Mudryk. Direct na het fluitsignaal kwam Kepa Arrizabalaga met de schrik vrij toen hij een geweldig afstandsschot van Ibrahima Kounaté over zag gaan. Het was het voorteken van een reeks kansen van de thuisploeg, want even later waren ook Naby Keïta en Gakpo dichtbij goals. Bij Liverpool kwam er ook vers bloed in de persoon van Darwin Núñez. Hij kwam voor Keïta.

Het was een open wedstrijd, want in de 65ste minuut liet Mudryk aan de andere kant een flitsende actie zien. Hij schoot in het zijnet. Later moest Milner aan de noodrem trekken om Mudryk te stoppen. Hij kreeg geel en leek geen vat te hebben op de kersverse aanwinst van Chelsea. Even later werd de Oekraïner bereikt door een vlijmscherpe pass van Ziyech, maar ontbrak het aan de afronding. Trent Alexander-Arnold loste Milner af en mocht nu opnemen tegen de rappe Mudryk.

De tijd begon langzaamaan te dringen. Beide ploegen schieten immers niets op met slechts één punt. Gakpo werd in de 82ste minuut naar de kant gehaald. Doelpunten vielen er ook in de slotfase niet meer, waardoor het 0-0 bleef. Liverpool staat nu op de achtste plaats. Chelsea blijft steken op plaats tien.