Chelsea-transfer 'kans' voor Ziyech: 'Daar komt hij nog meer tot zijn recht'

Chelsea-transfer 'kans' voor Ziyech: 'Daar komt hij nog meer tot zijn recht'

21-01-2023 16:59 Laatste update: 18:01
8

Hakim Ziyech heeft zijn visitekaartje afgegeven in de Premier League-kraker tussen Liverpool en Chelsea. De aanvaller kreeg opnieuw een basisplaats van manager Graham Potter en speelde een goede wedstrijd, zagen de Viaplay-analisten, ondanks het doelpuntloze gelijkspel.

"Ziyech wordt hier de linksbenige Beckham genoemd", reageert Viaplay-analist Sander Westerveld vanaf Anfield. "Het is zo gevaarlijk als je een jongen hebt die zulke voorzetten kan geven... Hij speelde een aardige wedstrijd."

Liverpool zou wel een speler als Ziyech kunnen gebruiken, vindt Westerveld. "Gakpo kreeg amper voorzetten, want Salah was weer onzichtbaar en vanaf links kwam ook niks. Een speler als Ziyech is dan geweldig. Hij was heel gevaarlijk."

Na de komst van Noni Madueke moet Ziyech afrekenen met nóg meer concurrenten bij Chelsea. John van 't Schip ziet juist kansen. "Hij doet het fantastisch vanaf de rechterkant. Maar als Madueke op zijn positie komt, is het ook een mogelijkheid voor Ziyech om achter de spitsen te spelen. Daar kan hij nog veel meer tot zijn recht komen."