Eerste winterversterking voor PSV: Fabio Silva gespot in het Philips Stadion

Eerste winterversterking voor PSV: Fabio Silva gespot in het Philips Stadion

21-01-2023 19:24 Laatste update: 19:37
154

PSV heeft zijn eerste winterse versterking zo goed als binnen. Fabio Silva is zaterdag gespot in het Philips Stadion voorafgaand aan het Eredivisie-duel met Vitesse.

De Eindhovenaren verkochten Cody Gakpo en Noni Madueke voor ongeveer negentig miljoen euro, waarna Marcel Brands de fans al geruststelde. "We zijn druk doende omde selectie te versterken, zodat we onze ambities kunnen handhaven", zei de algemeen directeur. Hij lijkt de daad bij het woord te voegen.

Silva besloot een einde te maken aan een huurperiode bij Anderlecht, waardoor Wolverhampton Wanderers hem nu bij PSV kan stallen. Het is nog onduidelijk of de twintigjarige Portugees voor een half jaar of voor anderhalf jaar tekent. Hij moet de concurrentie aangaan met aanvoerder Luuk de Jong. Coach Ruud van Nistelrooij kan in de punt van de aanval verder nog beschikken over Yorbe Vertessen, maar de Belg kan ook als vleugelspeler uit de voeten.

Namens Anderlecht scoorde de 1.85 meter lange aanvaller elf keer en gaf hij vier assists in 32 officiële duels. Sinds de komst van trainer Brian Riemer in december kon hij echter niet altijd meer rekenen op een basisplaats. Daarom kiest hij er nu voor om de stap naar PSV te zetten.