Atlético zegeviert bij debuut Memphis, Botman en Newcastle lopen averij op

Atlético zegeviert bij debuut Memphis, Botman en Newcastle lopen averij op

21-01-2023 20:23
3

Atlético Madrid heeft in eigen huis een eenvoudige zege op Real Valladolid geboekt. Newcastle United, met Sven Botman in de basis, loopt in navolging van Manchester United in het mes bij Crystal Palace. 

Atlético Madrid - Real Valladolid 3-0
Met Memphis Depay op de bank begon Atlético sterk tegen de nummer zeventien van La Liga. Memphis' concurrent Álvaro Morata zette de thuisploeg na een fraaie kapbeweging binnen twintig minuten op voorsprong. Antoine Griezmann verdubbelde krap vijf minuten later met een handige voetbeweging de marge. Nog binnen het halfuur gooide Mario Hermoso de wedstrijd in het slot.

Een kwartier voor tijd maakte Memphis voor het eerst in het shirt van Atlético zijn opwachting. De Nederlander kreeg in de slotfase een aantal bruikbare ballen, maar kon zijn debuut niet opluisteren met een goal of assist.

Crystal Palace - Newcastle United 0-0
Nadat Palace eerder deze week United in eigen huis op een gelijkspel wist te houden, is het Newcastle ook niet gelukt om drie punten mee te nemen van Selhurst Park. Hoewel The Magpies de bovenliggende partij waren in Londen, lukte het de ploeg niet om het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten. Botman speelde het gehele duel mee aan Newcastle-zijde en gaf achterin vrijwel niets weg.

United kan zondag profiteren van de misstap van Newcastle. De ploeg van Erik ten Hag neemt het in het Emirates Stadium op tegen koploper Arsenal.

Salernitana - SSC Napoli 0-2
Napoli heeft zich gerevancheerd van de bekeruitschakeling eerder deze week. De koploper van de Serie A verloor na strafschoppen van Cremonese, maar weet zaterdag weer wat winnen is. Giovanni Di Lorenzo en Victor Osimhen waren de doelpuntenmakers voor de bezoekers. Tonny Vilhena en trainer Davide Nicola, die afgelopen week zichzelf opvolgde bij Salernitana, blijven met lege handen achter en blijven hekkensluiter met zeven punten.