Sparta freewheelend naar drie punten: hekkensluiter Cambuur verder in het nauw

Sparta freewheelend naar drie punten: hekkensluiter Cambuur verder in het nauw

21-01-2023 21:54
69

Sparta heeft zaterdag ook SC Cambuur over de knie gelegd. De Rotterdamse seizoensverrassing was met liefst 3-0 te sterk voor de hekkensluiter uit Leeuwarden.

De gevoelstemperatuur bij beide ploegen is enorm. Sparta is aan een ijzersterk seizoen bezig, terwijl Cambuur zijn laatste competitiezege op 1 oktober boekte tegen PSV. De Leeuwarders zijn daardoor afgezakt naar de laatste plaats in de Eredivisie, maar begon desondanks fel en vol frisse moed aan het duel met de nummer zes. Cambuur was echter nog niet uitgeraasd of Sparta brak de ban. Tobias Lauritsen haalde van behoorlijke afstand uit en krulde de bal in de verre hoek.

Vervolgens was het duel al na achttien minuten min of meer beslist. Cambuur-keeper João Virgínia leverde de bal zomaar in, waarna Koki Saito op aangeven van Sven Mijnans zijn eerste Sparta-treffer maakte. Die klap kwam Cambuur voor rust niet meer te boven. De ploeg van Sjors Ultee oogde angstig en besluiteloos, tot onvrede van het morrende thuispubliek. Alleen Daniël van Kaam kreeg een kans, maar zijn kopbal was te zacht.

In de tweede helft werd de lijdensweg nog groter voor Cambuur. Lauritsen verdiende na 51 minuten een penalty na een lichte overtreding. Vito van Crooij benutte het buitenkansje. Sparta vond het daarna welletjes en speelde het duel eenvoudig uit. De Rotterdammers komen voorlopig op gelijke hoogte met nummer vijf FC Twente. Cambuur staat nog altijd drie punten achter op FC Volendam, FC Emmen en FC Groningen. Die laatste ploeg komt zondag nog wel in actie.