Hoofdrol Scherpen tegen PSV: 'Idee dat er standaard oogtest gedaan moet worden'

Hoofdrol Scherpen tegen PSV: 'Idee dat er standaard oogtest gedaan moet worden'

21-01-2023 22:15
30

Kjell Scherpen maakte zaterdag geen beste beurt in het Eredivisie-duel tussen PSV en Vitesse. De Arnhemse doelman keerde in de eerste helft nog een strafschop van Luuk de Jong, maar blunderde na rust twee keer. Mario Been en Kees Kwakman zijn niet te spreken over zijn optreden.

"Het was in een notendop een wedstrijd met hoogte- en dieptepunten. Hij pakt in de eerste helft een strafschop van Luuk de Jong, maar het was toch wel een blunder bij de goal van Guus Til. En dan ook nog eens een rode kaart", begint Been in de studio van ESPN. "Zijn inschatting is helemaal verkeerd. Hij staat te wachten op de bal. Als hij doorloopt gebeurt dit niet."

Wedden

Meer odds

"Hij schat hem eerst eigenlijk wel goed in", haakt Kwakman in. "Hij had dit ook al een keer tegen sc Heerenveen, dat ze 4-0 verloren. Toen kwam hij ook uit en bleef hij staan. Ik heb soms het idee dat er standaard een oogtest gedaan moet worden, qua diepte. Dit met Scherpen is toch best gek?" 

Ook de mislukte redding op het schot van Till was volgens de analisten 'best gek'. "Hij heeft een enorme reikwijdte, maar hij duikt er gewoon overheen. Deze moet hij gewoon hebben. Hij staat wel goed", stelt Been, die bijval krijgt van presentator Jan Joost van Gangelen. "Het is alsof hij met een leesbril staat te keepen, want dan zie je van ver wazig."

Bram van Polen leeft mee met Scherpen, die wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion. "Het is gewoon sneu na een goede eerste helft, waarin hij een penalty pakt en Vitesse op de been houdt."