Scherpen baalt van zacht schot Til én rode kaart: 'Dan snap ik het niet'

Scherpen baalt van zacht schot Til én rode kaart: 'Dan snap ik het niet'

21-01-2023 22:34
55

Kjell Scherpen kijkt terug op een bewogen avond. De 22-jarige doelman van Vitesse viel aanvankelijk in positieve zin op, maar werd uiteindelijk toch de schlemiel in het Eredivisie-duel bij PSV (1-0).

"Het ging alle kanten op en het eindigt in mineur", vatte Scherpen bondig samen voor de camera van ESPN, voordat hij de drie cruciale momenten alsnog grondig analyseerde. Voor rust keerde de ex-Ajacied een penalty van Luuk de Jong, waarbij hij bewust lang wachtte. "Hij heeft een stapje in zijn aanloop, vanuit daar wilde ik reageren", onthult Scherpen.

De Brighton-huurling hield mede daardoor een uitstekend gevoel over aan de eerste helft in Eindhoven. "De eerste helft was goed. Dan denk je: er gaat niets meer in. Eigenlijk speel je gewoon een goede pot. Bij hoge ballen, bij voorzetten, ik ben overal. Maar dan kun je zien hoe voetbal is. Bij één moment ligt hij er wel in en dat is spijtig", doelt hij op de treffer van Guus Til. "Het was best een trage bal. Dan krijg je wat meer tijd om na te denken. Ik wilde de bal eerst iets anders verwerken, maar ja, uiteindelijk is het verhaal heel simpel: hij mag er gewoon niet in."

"Soms zijn de iets makkelijkere ballen moeilijker", vervolgt Scherpen, die denkt dat hij de inzet wel had gekeerd als Til iets harder had geschoten. "Precies. Volgende keer mag hij wat harder schieten, dat was misschien beter geweest."

Tot overmaat van ramp pakte Scherpen in de slotfase ook nog een rode kaart, nadat hij de rappe Yorbe Vertessen neerhaalde. Zelf is hij het niet helemaal met die straf eens. "Ik raak eerst nog de bal, maar daarna raak ik hem ook. Dat is logisch. Scheidsrechter Pol van Boekel zei dat elke overtreding van een keeper buiten de zestien een rode kaart is. Bij Emmen – Cambuur gebeurde het vorige week ook, en dat was geel. Dan snap ik het niet, dat moet je dan ook gelijk trekken. Maar ik moet naar mezelf kijken. Het is niet fijn om zo te eindigen."

Toch heeft Scherpen over het algemeen een positief gevoel bij het nog prille kalenderjaar. "De tweede seizoenshelft gaat goed, ik voel me ook goed. Het is zonde om nu een wedstrijd toe te kijken", blikt hij vooruit op de thuiswedstrijd tegen FC Twente.