'Er is heel veel aan de hand, wij moeten spelen als mannen, niet als kinderen'

'Er is heel veel aan de hand, wij moeten spelen als mannen, niet als kinderen'

21-01-2023 23:23
26

SC Cambuur-trainer Sjors Ultee beseft dat er veel werk aan de winkel is. De Leeuwarders scoorden dit kalenderjaar nog geen enkele keer en verloren zaterdagavond met 0-3 van Sparta Rotterdam.

Cambuur begon goed tegen Sparta en legde bij vlagen mooi combinatiespel op de mat. Toch keken de Friezen na achttien minuten tegen een 0-2 achterstand aan. "Dat is zo ontzettend frustrerend, want daarmee doet de groep zichzelf tekort en alles teniet waar we de hele week aan werken", laat Ultee optekenen door Voetbal International. "Ze werken keihard, over de inzet kan ik niets verkeerds zeggen, maar alles valt weg als je er op bepalende momenten niet staat."

Met negen punten is Cambuur hekkensluiter van de Eredivisie. "Er zijn nog veel wedstrijden te spelen, maar er is hier heel veel aan de hand", beseft Ultee. "Wij moeten weten waar voetbal om draait en moeten spelen als mannen, niet als kinderen."

Ultee wil dat zijn ploeg lering trekt uit de manier waarop Sparta speelde. "Sparta blinkt uit in volwassenheid, zij weten waar voetbal om draait. Sparta is een ploeg die geen domme fouten maakt, er staat in de duels. Vorig seizoen waren ze afgeschreven, bijna gedegradeerd. Kijk nu waar ze staan."