'AS Roma wil Ziyech als opvolger van Zaniolo: prijskaartje van twintig miljoen'

'AS Roma wil Ziyech als opvolger van Zaniolo: prijskaartje van twintig miljoen'

22-01-2023 08:52
27

De toekomst van Hakim Ziyech blijft de gemoederen bezighouden. Volgens Italiaanse media staat de 29-jarige spelmaker van Chelsea in de nadrukkelijke belangstelling van AS Roma.

Trainer José Mourinho ziet in de ex-Ajacied de ideale opvolger van Nicolò Zaniolo, die de overstap zou kunnen maken naar Tottenham Hotspur. De elfvoudig international van Italië moet zo'n veertig miljoen euro opleveren. I Giallorossi denkt Ziyech op zijn beurt voor ongeveer de helft los te kunnen weken bij Chelsea, stelt Calciomercato. Ook Tuttosport plaatst de Marokkaanse international op de voorpagina en rept over de interesse.

Ziyech zou Mourinho zelfs al hebben laten weten dat hij open staat voor een transfer naar Stadio Olimpico. Hij komt de laatste weken weer wat vaker aan spelen toe, maar dat heeft vooral te maken met de vele blessures bij The Blues. Met João Felix, Mykhailo Mudryk en Noni Madueke zag hij deze maand weer drie nieuwe concurrenten neerstrijken in Londen.

Ziyech werd eerder al in verband gebracht met AC Milan en FC Barcelona. De kans op een stunttransfer naar PSV werd meteen ontkracht, terwijl Ajax geen werk lijkt te maken van een terugkeer.