Wijndal: 'Als je transfer als deze maakt, hoop je wel snel vaste waarde te zijn'

Wijndal: 'Als je transfer als deze maakt, hoop je wel snel vaste waarde te zijn'

22 januari - 09:13
49

Owen Wijndal erkent dat hij zijn start bij Ajax anders had voorgesteld. De 23-jarige linksback kwam voor tien miljoen euro over van AZ, maar vertolkt in Amsterdam tot dusverre een bijrol.

Alfred Schreuder liet zich eerder kritisch over hem uit, maar stelt dat Wijndal de handschoen goed oppakt. "Als je een transfer als deze maakt, hoop je wel snel een vaste waarde te zijn", reageert Wijndal in het Algemeen Dagblad. "Maar ik weet wat mijn kwaliteiten zijn. Nu moet ik laten zien dat ik op die plek hoor. Het is aan mij de nummer één te worden als linksback. Ik moet ervoor zorgen dat de trainer niet meer om mij heen kan."

De laatste weken kreeg Calvin Bassey de voorkeur, maar in De Klassieker tegen Feyenoord schuift hij mogelijk door naar het centrum vanwege de schorsing van Devyne Rensch. Daarmee zou een plekje vrijkomen voor Wijndal. "Je kan het vaak wel een beetje zien op de training, maar nu weten we nog niet precies wat de trainer gaat doen", stelt hij. "Bassey speelde de laatste wedstrijden als linksback en hij is fit, dus het is afwachten."

De elfvoudig international merkt dat de verschillen tussen AZ en Ajax groot zijn. "Het is veel groter allemaal hier. Dat merk je helemaal nu het wat minder gaat. Dat is ook logisch. Iedereen verwacht dat Ajax altijd wint. Dat mag en moet ook. Bij AZ kreeg je het ook wel te horen als het slecht ging, maar in iets mindere mate. Hier hoor je het van heel Nederland. Dat is alleen maar goed en daar leer je ook heel veel van."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie