De Mos gelooft in Ajax: 'Ze gaan opstaan, Schreuder speelt laatste troef uit'

De Mos gelooft in Ajax: 'Ze gaan opstaan, Schreuder speelt laatste troef uit'

22 januari - 10:29 Laatste update: 13:27
197

Aad de Mos denkt dat Ajax zondagmiddag aan het langste eind trekt in De Klassieker. Dat zegt de analist bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Hij denkt dat de spelers van Ajax zullen opstaan in De Kuip. 

"Ze gaan opstaan. En zo niet, dan is het einde oefening Alfred Schreuder", begint De Mos. "Schreuder speelt zijn laatste troef uit. Vandaag zullen de spelers van Ajax opstaan. Als alles tegen Ajax is, en dat gevoel heb ik, dan zijn ze het gevaarlijkst."

Marciano Vink begrijpt de woorden van De Mos wel. "Ajax gaat beter voor de dag komen. Maar dan moeten er wel spelers aan de bal komen die daar comfortabel mee zijn." Hij gaat in op de crisis in Amsterdam. "Het zelfvertrouwen bij Ajax is laag. Bij Feyenoord ligt de kracht voorin, ze moeten druk zetten want de verdediging van Ajax is niet comfortabel in de opbouw, maar Feyenoord is daar ook niet fantastisch in. Dus dat druk zetten geldt ook voor Ajax."

"Ik denk dat Ajax meer adrenaline heeft. Ajax moet, slechter dan dit kan niet." Vink benadrukt nog een mogelijk voordeel voor Ajax. "In De Kuip zijn ze sowieso tegen je. Ze kunnen niet uitgefloten worden door de eigen aanhang. Dat kan een voordeel zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s