El Ahmadi wijst probleem Ajax aan: 'Je kan daar niet mee voetballen'

El Ahmadi wijst probleem Ajax aan: 'Je kan daar niet mee voetballen'

22 januari - 12:06
48

Karim El Ahmadi vindt dat Alfred Schreuder zijn eigen glazen heeft ingegooid met het aankoopbeleid. Volgens de analist had Schreuder daar een rol in en kan er met bepaalde spelers op de backposities niet worden opgebouwd.

Dat zegt de oud-voetballer bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Ik geloof echt wel dat Schreuder een hele goede trainer is, alleen je hebt gewoon de verkeerde spelers gehaald. Je kan niet voetballen met Jorge Sánchez en Calvin Bassey op linksback. Je kan daar niet mee opbouwen. Ik denk toch wel dat Schreuder medeverantwoordelijk geweest voor het aankoopbeleid. Ik denk dat daar het grootste probleem ligt." 

Volgens Vink ligt het probleem elders. "De grootse oorzaak is dat hij is gaan schuiven om spelers te 'pleasen'. Als je Kudus in het team wil krijgen en je hebt Berghuis op tien, dan blijft alleen de spitspositie nog over. Als je constant geschuif hebt, dan krijg je die bepaalde manier van drukzetten niet voor elkaar. Kudus is geen type Klaassen als het om drukzetten gaat. Er is veel verwaterd", doelt hij op de vervallen automatismes bij de Amsterdammers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie