Onbegrip bij Vink over PSV: 'Niet eens dat Veerman wordt geslachtofferd'

Onbegrip bij Vink over PSV: 'Niet eens dat Veerman wordt geslachtofferd'

22-01-2023 12:50 Laatste update: 12:55
51

Marciano Vink vindt het onbegrijpelijk dat Joey Veerman momenteel het kind van de rekening is bij PSV. De ESPN-analist vindt dat er nu wel heel veel wordt gevraagd van de pas negentienjarige Xavi Simons.

"Er komt nu wel heel veel creatieve verantwoordelijkheid op zijn schouders te liggen", vertelt Vink bij Goedemorgen Eredivisie over Simons. "Hij is echt de enige in de laatste fase die iets creatiefs doet. Dat zou je niet van zo'n jochie mogen verwachten. Er moet wel iets creativiteit bij. En dat heb je op de bank zitten. Ik ben het er niet mee eens dat Joey Veerman geslachtofferd wordt."

"Ik ben niet een heel grote fan, maar ik ben wel een fan van zijn kwaliteiten", vervolgt Vink. "Als je dat in je selectie hebt, dan vind ik het best wel zonde om te kijken naar Sangaré, die doet waar hij zin in heeft, en Guti, die hartstikke goed een bal kan afpakken. Van die achterste twee straalt de creativiteit ook niet uit", doelt hij op Armando Obispo en Jarrad Branthwaite. "Centraal gezien is er heel weinig creativiteit. Til deed het echt wel goed, maar er zit heel weinig voetbal in nu."

PSV won dankzij een goal van Til met 1-0 van Vitesse zaterdag. "Het is aan Xavi Simons te danken dat de wedstrijd nog aantrekkelijk is. Zet daar Veerman bij, ik denk dat hij op tien niet eens zo'n heel groot drama zou zijn. Voor de winterstop heeft hij het heel goed ingevuld", besluit Vink.