Perez ziet één uitblinker bij Feyenoord in Klassieker: Het is echt heel goed

Perez ziet één uitblinker bij Feyenoord in Klassieker: "Het is echt heel goed"

22 januari - 15:41
22

Feyenoord maakt in De Klassieker goed gebruik van de zwaktes van Ajax, zo concluderen de analisten van ESPN. Bij rust staan de Rotterdammers dan ook met 1-0 voor in De Kuip.

Door een prachtgoal van Igor Paixão gaat Feyenoord aan de leiding. "Geweldig, wat een geweldig schot", reageert Mario Been bij ESPN nadat hij de beelden ziet. De analist zoomt daarna kort in op het spel van Ajax. "Vanaf de zijkanten, met name van de backs van Ajax, komt gewoon veel te weinig. Dat was altijd wel het handelsmerk van Ajax, maar dat was gewoon heel matig."

Voorafgaand aan de goal leverde Steven Berghuis de bal in, nadat hij een pass met de buitenkant van zijn voet gaf. "Op zich hoeft dat geen verkeerde bal te zijn, maar je moet je er wel bewust van zijn wat je medespelers kunnen", vertelt Kenneth Perez. "Aan Sánchez moet je niet zo'n bal willen geven. Dat Paixão de bal er dan fantastisch in schiet kun je ook niet beïnvloeden. Maar ik voel wel onsamenhangendheid bij Ajax, elkaars kwaliteiten kennen. Hoe de camera nu hangt is echt niet leuk, maar je ziet wel hoe Feyenoord echt als team opereert."

Perez deelt ook nog complimenten uit aan Lutsharel Geertruida. De verdediger wint veel duels van Mohammed Kudus. "Druk zetten, energie, maar wel op een faire en goede manier. Dat zijn dingen die je onderschat. Als Ajax er een keer doorheen komt, heb je dit soort jongens nodig die dit soort dingen doen. Het is echt heel goed."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie