Spelersrapport Feyenoord: drie duidelijke uitblinkers, één zwakke schakel

Spelersrapport Feyenoord: drie duidelijke uitblinkers, één zwakke schakel

22 januari - 16:32 Laatste update: 23 januari - 18:50
128 Reacties
Author profile picture

Ruben Winkels

De 200ste Klassieker ooit heeft geen winnaar opgeleverd. Feyenoord en Ajax scoorden één keer en deelden de punten: 1-1. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een intense middag in De Kuip.

Justin Bijlow - 6,5: Feyenoord was lange tijd de bovenliggende partij in De Kuip, maar Bijlow moest wel bij de les blijven. Drie keer trad hij op - en dat deed de Feyenoorder goed. Aan de Ajax-goal had hij geen schuld.

Marcus Pedersen - 5: de zwakste schakel bij Feyenoord in de meeslepende Klassieker. Pedersen kwam handelingssnelheid tekort en oogde onzeker als het puur op verdedigen aankwam.

Lutsharel Geertruida - 7,5: duidelijk de baas over Mohammed Kudus, die zijn eerste wedstrijd speelde sinds zijn glansrol op het WK. Geertruida was fel, maar op een faire manier. Eén van de uitblinkers bij Feyenoord.

Dávid Hancko - 7: Gernot Trauner wordt natuurlijk gemist bij Feyenoord, maar Hancko voelt zich ook meer dan senang met Geertruida naast zich. De Slowaak bleef foutloos en had opvallend weinig te vrezen van de Ajacieden.

Quilindschy Hartman - 7,5: alsof hij al tien Klassiekers achter zijn naam heeft staan, zo kwam Hartman voor de dag. Hij speelde zijn directe tegenstanders uit de wedstrijd, veroverde de bal bij de 1-0 van Paixão en liet zien de beste linksback van Feyenoord te zijn.

Mats Wieffer - 6,5: sinds hij zijn entree heeft gemaakt in de Feyenoord-basis loopt het nog wat beter. Wieffer liet zien dat alle complimenten van de laatste weken terecht zijn, maar zijn eigen doelpunt is een grote smet op zijn blazoen.

Orkun Kökcü - 7,5: Ajax had niets te vertellen op het middenveld en daar was Kökcü voor een groot deel verantwoordelijk voor. De aanvoerder heerste op het middenveld en toonde zich een echte leider.

Sebastian Szymanski - 6: voor Szymanski stond de Klassieker in het teken van hard werken. Dat deed de Pool naar behoren. Hij haalde de passlijnen eruit, joeg de spartelende Ajacieden af, maar kon aan de bal niet zijn stempel drukken.

Alireza Jahanbakhsh - 6: deed wat hij kon, maar Jahanbakhsh had geen groot aandeel in het spel van Feyenoord. Voor rust kreeg de Iraniër een gele kaart voor een 'kopduw' tegen Jurriën Timber.

Danilo Pereira - 6: de roep om Santiago Gimenez zal vermoedelijk nog wat steviger gaan klinken in de nasleep van de Klassieker. Danilo was onzichtbaar en moest het - net als Szymanski - vooral hebben van hard werken.

Igor Paixão - 6,5: met een weergaloze uithaal zette Paixão zijn ploeg op voorsprong. Maar bij die opleving bleef het. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe goed de Braziliaanse aankoop nu écht is.

Invallers
Santiago Gimenez - x: viel na 74 minuten in voor Danilo en speelde te kort voor een beoordeling.
Javairô Dilrosun - x: viel na 74 minuten in voor Paixão en speelde te kort voor een beoordeling.
Quinten Timber - x: viel na 81 minuten in voor Szymanski en speelde te kort voor een beoordeling.
Oussama Idrissi - x: viel na 81 minuten in voor Jahanbakhsh en speelde te kort voor een beoordeling.

Arne Slot - 6,5: never change a winning team, moet Slot vooraf hebben gedacht. De trainer leek gelijk te krijgen, maar de Klassieker heeft aangetoond dat er nog veel werk aan de winkel is om de eerste plaats in de Eredivisie vast te houden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie