Berghuis maakt veel indruk met ontwapenend interview: Dit is ijzersterk

Berghuis maakt veel indruk met ontwapenend interview: "Dit is ijzersterk"

22 januari - 17:22 Laatste update: 17:39
106

Steven Berghuis heeft met zijn ESPN-interview na de Klassieker veel respect afgedwongen. In een minutenlange monoloog haalde de Ajacied uit naar media als het Algemeen Dagblad en Jinek en 'domme mensen' als René van der Gijp.

In de aanloop naar het weerzien met De Kuip werden de Feyenoord-supporters opgehitst, vindt Berghuis. "Dat heeft heel veel impact op mij en mijn familie", zei hij. ESPN-analist Kenneth Perez prijst Berghuis. "Eén van de mooiste interviews die ik in lange tijd heb gezien. Open, eerlijk en dingen durven benoemen. En echte emoties laten zien."

Perez heeft wel een boodschap voor de omgeving van Berghuis. "Vrienden moeten misschien niet dingen gaan doorsturen als hij niet op social media zit. Waarom zou je hem daar mee belasten?", aldus de Deen. Arnold Bruggink heeft veel respect voor Berghuis. "Dit is ijzersterk. Niet alleen als voetballer, maar vooral als mens."

Mario Been noemt de veiligheidsnetten rond het veld in De Kuip, mede door de rentree van Berghuis, een dieptepunt. "Dit soort excessen horen gewoon niet in het voetbal. Het slaat helemaal nergens op. Elke speler mag zelf bepalen waar hij wil voetballen. Ik vind dat Berghuis het ontzettend goed verwoord heeft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie