Slot slikt sneertje richting media over Ajax in: 'Heel grote Calimero-opmerking'

Slot slikt sneertje richting media over Ajax in: 'Heel grote Calimero-opmerking'

22-01-2023 17:31 Laatste update: 18:10
54

Arne Slot is trots op zijn ploeg na De Klassieker. Op een kleine fase van tien minuten na vindt de coach dat Feyenoord dat zijn ploeg erg veel geleverd heeft. Slot maakte ook nog een 'grote Calimero-opmerking' over Ajax, maar daar kwam hij al snel op terug.

Feyenoord speelde in De Kuip met 1-1 gelijk tegen Ajax. Slot is tevreden met wat hij zag. "In de eerste helft waren we heel agressief en goed. We waren heel agressief in het drukzetten", begint hij bij ESPN. "Daar staan we bekend om, dat verwachten de mensen van ons en dat hebben we ook volledig geleverd. In het eerste kwartier na rust waren we dat ook nog."

"Dan ontstaat er alleen een fase van tien minuten waarin ze ons middenveld wel een aantal keer oversteken. Het lijkt dan alsof we vermoeid zijn, maar na de 1-1 waren we weer volop bezig om de 2-1 te maken. In de counter kunnen zij er dan altijd nog uitkomen, maar helaas hebben we de 2-1 niet meer gekregen."

Vervolgens vertelt verslaggever Hans Kraay junior dat het gat met Ajax vijf punten is gebleven. "De media zijn over het algemeen Ajax-gerelateerd, maar we staan inderdaad vijf punten op ze voor. Maar er staan ook nog wat ploegen tussen", zegt Slot, die daarna terugkomt op zijn eerste opmerking. "Dat is een heel erg grote Calimero-opmerking. Maar jij refereert aan Ajax, terwijl AZ op twee punten kan komen als ze winnen PSV en Twente zitten ook nog in de buurt. Ajax is absoluut een hele grote concurrent van ons, maar andere teams moeten we ook in de gaten houden."