Glansrol voor Janssen bij overtuigende zege Antwerp: Nederlander nu topscorer

Glansrol voor Janssen bij overtuigende zege Antwerp: Nederlander nu topscorer

22-01-2023 17:17
13

Royal Antwerp FC heeft zondagmiddag overtuigend afgerekend met Standard Luik: 4-1. Vincent Janssen was de grote man bij de ploeg van trainer Mark van Bommel. De spits maakte twee doelpunten en staat nu gedeeld bovenaan in het Belgische topscorersklassement.

Janssen was één van de drie Nederlanders die in de basis stonden bij Antwerp. Ook Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp verschenen aan de aftrap. Janssen vond al na acht minuten spelen het net met een knappe tegendraadse kopbal. Even leek de treffer te worden afgekeurd, maar de Oranje-international bleek uit de herhaling geen buitenspel te staan. Janssen tekende daarmee voor zijn dertiende competitietreffer van dit seizoen. 

Ook de 2-0 had een Nederlands tintje. Ekkelenkamp vond Arbnor Muja, die op fraaie wijze de 2-0 maakte. Na een afgekeurde goal van rechtsback Ritchie De Laet kwam Standard, via Steven Alzate, vrijwel uit het niets terug in de wedstrijd: 2-1. De bezoekers konden daar niet lang van genieten. Merveille Bope Bokadi bracht Antwerp nog voor rust alweer op 3-1. 

Het slotakkoord kwam van Janssen. De linkspoot kreeg via De Laet een niet te missen kans en tikte de 4-1 binnen. Het is alweer zijn veertiende competitietreffer van dit seizoen. Daarmee staat hij nu samen met Genk-spits Paul Onuachu gedeeld eerste in het Belgische topscorersklassement. Een kleine smet op zijn verder succesvolle middag is de gele kaart die hij in de slotfase opliep. Daardoor is hij er volgende week tegen Anderlecht niet bij.