Haaland maakt hattrick tegen Wolves, Dortmund-debuut voor Haller in spektakelstuk

22-01-2023 17:45 Laatste update: 17:49
8

Manchester City had zondagmiddag geen kind aan Wolverhampton Wanderers: 3-0. Erling Haaland maakte alle drie de doelpunten en heeft nu al even vaak het net gevonden als Premier League-topscorers van de afgelopen vier seizoenen. Ook Borussia Dortmund beleefde een mooie middag. De Duitsers wonnen van FC Augsburg en zagen Sébastien Haller zijn debuut maken.

Manchester City - Wolverhampton Wanderers
City-manager Pep Guardiola had tegen Wolves opnieuw een basisplaats over voor Rico Lewis. De achttienjarige Engelsman kreeg wederom de voorkeur boven João Cancelo en Kyle Walker. City denderde de eerste helft over de bezoekers heen. Na een halfuur was het raak, Haaland kopte binnen uit een voorzet van Kevin De Bruyne.

Na rust voerde City het tempo nog verder op. Haaland maakte zijn tweede treffer uit een strafschop, waarna hij in minuut 54 zijn hattrick compleet maakte. De Noorse superspits heeft nu al 24 doelpunten gemaakt in negentien competitieduels. Een bizar aantal waarmee hij de afgelopen vier seizoenen topscorer van Engeland was geworden. City nadert koploper Arsenal, dat om 17.30 uur tegen Manchester United speelt, nu tot twee punten.

Borussia Dortmund - FC Augsburg
Dortmund en Augsburg maakten er zondag in het Signal Iduna Park een waar spektakelstuk van: 4-3. Jude Bellingham maakte na 29 minuten spelen de openingstreffer, waarna het opeens helemaal open lag bij beiden ploegen. Augsburg maakte eerst gelijk via Arne Meijer, Nico Schlotterbeck bracht Dortmund in de 42e minuut weer op voorsprong en Ermedin Demirovic zorgde nog voor rust voor de 2-2.

Na rust trok Dortmund het duel uiteindelijk naar zich toe via Jamie Bynoe-Gittens en Giovanni Reyna. Augsburg scoorde nog via David Colina. Het echte hoogtepunt van tweede helft was echter de rentree van Haller. De spits, die hersteld is van teelbalkanker, weet eindelijk weer wat voetballen is. Dortmund staat nu zesde in de Bundesliga.