Slot zet Feyenoord-vijftal in het zonnetje na Klassieker: 'Geweldig om te zien'

Slot zet Feyenoord-vijftal in het zonnetje na Klassieker: 'Geweldig om te zien'

22-01-2023 17:57 Laatste update: 18:10
76

Arne Slot strooit met complimenten na afloop van De Klassieker. De coach van Feyenoord staat stil bij de optredens van Quilindschy Hartman, Lutsharel Geertruida, Danilo, Sebastian Szymański en Mats Wieffer.

Feyenoord speelde in De Kuip met 1-1 gelijk, al zette Igor Paixão de Rotterdammers met een prachtige treffer nog op voorsprong. "Je moet ervoor zorgen dat Paixão in dat soort situaties komt. Dat lukte nu omdat Hartman ongelofelijk agressief doordekte", zo analyseert Slot de treffer bij ESPN. "Het is geweldig om te zien dat een speler die vijf of zes wedstrijden in de Eredivisie heeft gespeeld zich zo presenteert in een Klassieker. Dat gold voor meer spelers van ons. De Klassiekers van de laatste jaren waren vaak een eenrichtingsverkeer. Maar vandaag hebben we Ajax constant op hun helft vast geprobeerd te zetten."

Ook Geertruida krijgt complimenten. Hij was de baas over Mohammed Kudus. "Ja, die dekte goed door. Maar je kan als spits ook pas uitzakken als je als team rustig aan de bal bent. Ik denk niet dat Ajax, op tien minuten na, rustig aan de bal was. Het is Geertruida die geweldig was. Maar wat Danilo en Szymański aan loopwerk verricht hebben... Ze hebben qua fysiek echt fantastisch geleverd. We zijn voetballend ook met Ajax meegegaan. Dat vind ik het grootste compliment voor de jongens vandaag."

Wieffer zag er niet goed uit bij de gelijkmaker van Ajax, maar voor de rest kwam de onervaren middenvelder ook goed voor de dag. "Hij heeft een prima wedstrijd gespeeld. In de fase van tien minuten dat Ajax even sterker was, zag ik ook lichte vermoeidheid bij hem, maar hij kon zich daarna weer oprichten. Hij maakte een zeer ongelukkige eigen goal, maar voor de rest speelde hij een prima wedstrijd."